Geplaatst door: 
Evenement

Tentoonstelling ‘10 jaar erkend museum’ geopend door burgemeester Nauta.

van 19 sep
tot 16 nov
19 september 2017 - 09:45 t/m 16 november 2017 - 16:30

In 2007 kreeg het Goors Historisch Museum het predicaat ‘geregistreerd museum’. Ter gelegenheid hiervan is vrijdag 15 september de tentoonstelling ‘10 jaar geregistreerd museum’ geopend door burgemeester mevrouw Nauta.

Voorzitter Ubbo Borgesius van Stichting Historisch Goor verwelkomde de gasten met behulp van een nostalgische geluidsinstallatie uit de jaren ’50. Hij schetste de weg naar de erkenning als geregistreerd museum en liet de afgelopen tien jaar kort de revue passeren. Hij noemde daarbij de zeer uiteenlopende tentoonstellingen, en de topstukken waaraan in deze tentoonstelling extra aandacht wordt geschonken. Hij bedankte de vrijwilligers die aan de registratie hebben gewerkt en diegenen die met veel inzet en enthousiasme het museum de afgelopen tien jaar bekendheid hebben gegeven. De voorzitter vroeg ook aandacht voor de nieuwe verlichting die dankzij het Schoolfeestfonds kon worden aangeschaft en door de technische dienst van het museum is geïnstalleerd.

Mevrouw Nauta, die zelf geschiedenis heeft gestudeerd, zei in haar openingstoespraak zeer verheugd te zijn dat het museum zo actief bezig is de historie van Goor onder de mensen te brengen. De tentoonstelling werd geopend door een linnen doek weg te halen van een ezel met het certificaat van de erkenning uit 2007. Tot slot kreeg mevrouw Nauta de tentoonstellingsgids en het eerste exemplaar van de nieuwe, frisse museumfolder aangeboden.

Op de folder staan ook de nieuwe, verruimde openingstijden. Het museum is vanaf nu op dinsdag- en donderdagmorgen van 9.30 - 12.00 uur en op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30 - 16.30 geopend.

De tentoonstelling duurt tot en met 16 november.

www.historischgoor.nl